54. memorial Bojana Hrovatina

Udeležili smo se tekmovanja v atletiki

V soboto 9. septembra 2023 se je v Novem mestu v prekrasnem sončnem vremenu odvijal že 54- memorial prof. Bojana Hrovatina v atletiki za paraplegike.

V našem društvu smo le s težavo zbrali dovolj članov, da se je bilo smotrno odpeljati v za nas oddaljeno Novo mesto. Kljub temu, da je zaradi drugih obveznosti manjkalo kar nekaj naših atletov, smo uspeli zbrati pet člansko ekipo društva paraplegikov severne Primorske, ki je v Novem mestu več kot uspešno zastopala barve našega društva.

Štirje člani so se s spodbudo še treh spremljevalk in podpornic že zgodaj zjutraj odpravili proti Novemu mestu, tako da so uspeli pravočasno priti na atletski stadion, kjer sem jih pričakal še sam, ki sem imel malo krajšo pot, saj sem zaradi predhodnih obveznosti v Semiču, prespal kar tam.

Tekmovanja smo se tako udeležili: naš športni referent in hkrati tudi najstarejši član odprave Branko Črv, Marko Sever, Tomaž Praček, Kristijan Peljhan – in prvič Sebastjan Ferfolja. Vsak od nas je tekmoval v dveh kategorijah in sicer v memorialni disciplini 100m s standardnimi vozički in troboju metov. Le Marko je tekmoval s formulo in sicer v troboju (100, 200, 400m), ter v disciplini 800m prosto.

Čeprav smo se tekmovanja udeležili bolj zaradi prisotnosti tudi članov našega društva na največjem takšnem tekmovanju v Sloveniji in brez kakršnihkoli pričakovanj, pa smo se domov vrnili z dvema bronastima in dvema zlatima odličjema.

Na stezi smo videli več kot odlične vožnje našega Marka, ki je prepričljivo zmagal obe disciplini v katerih je nastopil s svojo formulo. Zato smo z navdušenjem pričakovali podelitev, kjer pa so nas ob razglasitvi rezultatov še dodatno in povsem nepričakovano razveselili naša Branko in Tomaž. Oba sta osvojila tretje mesto v svoji kategoriji troboja metov.

Tudi naše spremljevalke Pija, Klavdija in Tadeja, ki so nas ves čas bodrile, skrbele za zadostno hidracijo in naše udobje so se zelo razveselile uspehov svojih varovancev.

Po razglasitvi vseh rezultatov so nas organizatorji počastili z slastnim kosilom, od koder smo se morali odpraviti na pot proti domu. Utrujeni, a polni prijetnih dogodkov, smo se v poznih večernih urah vrnili domov.

Po prijetno preživetem dnevu smo se razšli z željo, da se kmalu spet srečamo na kakšni podobni prireditvi, mogoče še v številčnejši zasedbi.

Sebastjan Ferfolja

Galerija fotografij

Predstavitev društva paraplegikov severne Primoske

Društvo paraplegikov severne Primorske je bilo ustanovljeno leta 1979 z namenom združevanja, pomoči in zastopanje interesov paraplegikov in tetraplegikov, ki so si zaradi takšnega ali drugačnega vzroka poškodovali hrbtenico. To je naše osnovno poslanstvo. Tako skušamo skozi naš poseben socialni program glede na potrebe pomagati članom pri težavah, ki jih imajo.

Več o našem društvu

Predstastavitev - Društvo paraplegikov severne Primorske

Naši financerji in sponzorji

Back to top