Državno prvenstvo v Paranamiznem tenisu Slovenije

V Novem mestu smo se ueležili državnega prvenstva v paranamiznem tenisu 

V soboto 14.10.2023 je v športnem centru Livada v Novem mestu potekalo državno prvenstvo v Paranamiznem tenisu Slovenije.

Prvenstva smo se prvič udeležili tudi člani Društva paraplegikov severne Primorske pod okriljem Namiznoteniškega kluba Gorica in našega trenerja Slavka Pavlina.

V soboto zgodaj zjutraj smo se odpravili na pot. Naša tokratna šoferka in spremljevalka Tadeja je najprej naložila Sebastjana, nato smo po vrsti pobirali še Slavka, Brankota in nazadnje našo članico Anjo doma iz Idrije , ki jo je spremljala srčna navijačica in seveda hčerka Lavra, ki se je odlično odrezala tudi pri pobiranju žogic. Potovanje je hitro in tekoče potekalo, tako da smo prišli na prizorišče do 8h in smo zato imeli še nekaj časa za ogrevanje.

Po ogrevanju in uradni otvoritvi prvenstva pa so se začeli pravi boji. Najprej smo igrali v skupinah, vsak z vsakim, oziroma na izpadanje odvisno od številčnosti skupine. Ta tekmovanja so potekala do kosila. Po obilnem kosilu pa je bilo na vrsti še odprto tekmovanje, v katerem so nastopali vsi tekmovalci skupaj in igrali na izpadanje do končnega zmagovalca turnirja, ki je tokrat postal paraolimpijec Luka Trtnik. V ženski konkurenci je po trdem boju slavila Barbara Meglič, odlična druga pa je bila mlada Ajdovka Karin Praček, ki je prav tako članica Namiznoteniškega kluba Gorica.

Naj povem, da tudi člani našega društva nismo razočarali, temveč ravno obratno, saj smo proti vem pričakovanjem presenetili sami sebe. Sebastjan je osvojil tretje mesto v skupini, še bolje pa se je odrezala Anja, ki je bila druga, takoj za napol našo Karin Praček.

Zadovoljni in polni novih doživetij smo se pozno popoldan odpravili proti domu. Razšli smo se v upanju in pričakovanju, da se na takih in podobnih dogodkih kmalu spet vidimo.

Sebastjan Ferfolja

Galerija fotografij

Predstavitev društva paraplegikov severne Primoske

Društvo paraplegikov severne Primorske je bilo ustanovljeno leta 1979 z namenom združevanja, pomoči in zastopanje interesov paraplegikov in tetraplegikov, ki so si zaradi takšnega ali drugačnega vzroka poškodovali hrbtenico. To je naše osnovno poslanstvo. Tako skušamo skozi naš poseben socialni program glede na potrebe pomagati članom pri težavah, ki jih imajo.

Več o našem društvu

Predstastavitev - Društvo paraplegikov severne Primorske

Naši financerji in sponzorji

Back to top