Klobasarjenje 2023

Srečanje parakolesarjev in vozičkarjev z električnimi priklopi

Zveza paraplegikov Slovenije nas je povabila na 9. srečanje »klobasarjev«, ki se je odvijalo v soboto 24.junija 2023.

Že ob prihodu na zborno mesto v Trzinu nas je pričakala kavica in potička. Sledil je nagovor organizatorja, kateri nam je predstavil načrtovane poti.

Nato smo se v račji kolonici odpeljali v nove dogodivščine.

Organizator je lepo skrbel za naše varno potovanje. Ustavili smo se na več krajih, ob jezeru Pristava, kjer smo videli kar nekaj ribičev, ki so v upanju namakali svoje trnke. Pot smo nadaljevali do Kamnika, kjer smo imeli daljši postanek. Nagovoril nas je tudi župan mesta Kamnik in nas pogostil s pijačo.

Vreme nam je bilo naklonjeno, ker je bilo delno oblačno, ravno pravšnje za dobro počutje.

Pot smo nadaljevali do Arboretuma Volčji potok, skozi katerega smo se sprehodili. Trenutno so bile v najlepšem cvetenju vrtnice.

Urice so hitro minevale in bližal se je konec klobasarjenja. Odpeljali smo se še do gostilne Papirnica Količevo, kjer nas je pričakala pogrnjena mizica. Po obedu smo izmenjali lepa mnenja o dogodku, se zahvalili organizatorju in se poslovili.

Malo je bilo prijetne utrujenosti po prevoženih 40 km, a smo preživeli res lep dan.

Branimir Črv

Galerija fotografij

Predstavitev društva paraplegikov severne Primoske

Društvo paraplegikov severne Primorske je bilo ustanovljeno leta 1979 z namenom združevanja, pomoči in zastopanje interesov paraplegikov in tetraplegikov, ki so si zaradi takšnega ali drugačnega vzroka poškodovali hrbtenico. To je naše osnovno poslanstvo. Tako skušamo skozi naš poseben socialni program glede na potrebe pomagati članom pri težavah, ki jih imajo.

Več o našem društvu

Predstastavitev - Društvo paraplegikov severne Primorske

Naši financerji in sponzorji

Back to top