Parafest 2023

Udeležili smo se Parafestivala pri Tolminu

V nedeljo 2. julija 2023 je na Sotočju reke Tolminke in Soče pri Tolminu potekal SOČA OUTDOOR FESTIVAL To je eden največjih športnih festivalov pri nas, kjer se tekmovalci pomerijo v gorskih tekih na 10 km, 15 km, 25 km, 35 km in 50 km dolgih trasah po Tolminskem hribovju. Teki na Soča Outdoor Festival so unikatni zaradi prečkanja reke Tolminke tik pred ciljem. Kot so povedali mnogi udeleženci, je prav ta osvežitev velikokrat motivacija za tek čez drn in strn po čudoviti naravi doline Soče. Tekmuje se tudi v cestnem in mountbike kolesarjenju.

Prvič se jim je lani priključil tudi PARAFESTIVAL. Zaradi odličnega lanskega odziva je bil tudi letos del dogajanja. Sotočje je obiskalo približno 300 gibalno oviranih in njihovih spremljevalcev.. Na letošnjem parafestivalu pa je potekal tudi pohod društva Planinec GOGO. Pohod je potekal z invalidskimi vozički, e-priklopi in parakolesi med Mostom na Soči in Sotočjem po levem bregu Soče po novo zgrajeni kolesarski stezi. Pot je primerna za uporabnike invalidskih vozičkov in za manj pripravljene pohodnike, saj je dolga približno 4 km in se skoraj ves čas vije ob prelepi smaragni reki Soči. Cilj je bil na Sotočju reke Tolminke in Soče, kjer se je festival dogajal. Številni gibalno ovirani so uživali na raftanju, supanju, pohodu, plezanju in drugih aktivnostih. Res je lepo, da se lahko družimo in da smo aktivni po svojih zmožnostih. Fantje in dekleta bomo še več mesecev obujali spomine na tako športno aktivnost.

Iz našega Drušva paraplegikov severne Primorske smo se ga udeležili štirje člani s spremlevalci. Za naslednje leto pa priporočam še več udeležbe tako naših članov, kot iz drugih pokrajinskih društev.

Se vidimo.

Klavdij Leban

Galerija fotografij

Predstavitev društva paraplegikov severne Primoske

Društvo paraplegikov severne Primorske je bilo ustanovljeno leta 1979 z namenom združevanja, pomoči in zastopanje interesov paraplegikov in tetraplegikov, ki so si zaradi takšnega ali drugačnega vzroka poškodovali hrbtenico. To je naše osnovno poslanstvo. Tako skušamo skozi naš poseben socialni program glede na potrebe pomagati članom pri težavah, ki jih imajo.

Več o našem društvu

Predstastavitev - Društvo paraplegikov severne Primorske

Naši financerji in sponzorji

Back to top